Nieuwsflits plusklas 15-11-2016

22 november 2016

Beste ouders!

Hierbij weer een berichtje uit de Plusklas. Dit was de derde week dat we met elkaar in de Plusklas waren, maar het lijkt alsof we elkaar al veel langer kennen! We beginnen aan elkaar te wennen, en we zien de leerlingen meer en meer uit hun schulp komen.

Vorige week hebben we gewerkt aan onze gebruiksaanwijzing; wat zijn jouw verwachtingen, wat zou je hier willen leren? Maar ook: waar wordt jij verdrietig van, hoe kunnen wij jou helpen als iets niet lukt, of als jij verdrietig bent? Mooi wat kinderen daar opschreven! We gaan zeker met de wensen van de kinderen aan de slag, binnen onze faciliteiten en mogelijkheden. Ook hebben we samen besproken welke regels wij belangrijk vinden als groep in onze klas. Die hebben we samen opgesteld.

Deze morgen mochten we de mouwen opstropen voor het bouwen van een ballonwagen. Dat ging niet zomaar; we moesten eerst teams samenstellen. Er moest namelijk een technicus in en een pietje precies. Maar wat als je het allebei bent? Of allebei niet? Dat levert mooie gesprekjes op over inzicht in eigen vaardigheden. We zijn gestart met het bouwen van de ballonwagen en sommige teams zijn zelfs al in de testfase! Als de wieltjes alle kanten op rollen moesten we weer terug naar de tekentafel, maar ook daar leren we van! We hebben onder andere aandacht besteed aan stralend falen. Dat het veel voldoening kan geven om door te zetten. Dat je dat kunt bereiken door aan je doel op lange termijn te denken. Samen te brainstormen, samen te werken. Intussen kwamen er een verslaggever en een fotograaf van de PZC. Zij hebben met een aantal kinderen gesproken en meegekeken tijdens de project les. Waarschijnlijk komt het artikel in de PZC van volgende week donderdag DV. Omdat we even af willen wachten welke foto bij het artikel staat, mailen we nu nog even geen foto’s mee.

Hartelijk dank voor het meesparen voor het kosteloze materiaal, ouders. Erg fijn, zo schieten we mooi op! Wilt u nog denken aan het invullen van het Profielwerkboek, als dit nog niet af is? Nog een vriendelijk verzoek van ons: Wilt u ( eventueel eenmalig, dit is niet steeds nodig!)  reageren op deze mail? Sommige ouders hebben ons al laten weten hoe hun kind het bezoeken van de Plusklas ervaart. Dank u, het is fijn voor ons om de “andere kant” te horen, dat nemen we weer mee in de begeleiding. Ook weten we dan zeker dat u deze mail gehad heeft. Vorige keer bleek dit namelijk niet bij iedereen het geval te zijn. Indien dit niet op u van toepassing is, kunt u volstaan met het goedkeuren van de leesbevestiging.