Nieuwsflits Plusklas 06-03-2017

7 maart 2017

Voor u ligt alweer de 5e Nieuwsflits van de Plusklas. U hebt allen het Plusklasrapport van uw kind kunnen bekijken en heel veel ouders heb ik naar aanleiding daarvan gesproken. Het was fijn om met u van gedachten te wisselen, als ouders en Plusklasjuffen spreken we elkaar niet vaak en zo zitten we toch op één lijn als het gaat om de begeleiding van uw kind.

De voorjaarsvakantie dient tevens (indien van toepassing) als wissel/ of instroom moment voor (nieuwe) leerlingen. Twee leerlingen hebben inmiddels afscheid van ons genomen; Matthias Hart en Emmaly Boone uit Nieuwerkerk. Het ga jullie goed, jongelui, we hebben een fijne tijd gehad met elkaar, veel succes in de laatste maanden van groep 8!

Hierdoor kwam het aantal open plekken in de klas op 3. Deze worden vanaf morgen ingevuld door Phébe van den Bos uit Bruinisse ( groep 7) en Annemiek Kloet en Maureen Boone uit Nieuwerkerk (beiden groep 6) Welkom meiden, we kijken ernaar uit om jullie te zien in de Plusklas en we hopen er een leuke periode van te maken met en voor elkaar!

We hebben besloten om op dit wissel moment ook de groepen anders in te delen. Zodoende komen dan niet alleen de nieuwe leerlingen, maar alle deelnemers op een ander plekje terecht, wat de  (nieuwe) groepsvorming ten goede komt.

Het thema “Land in zicht” sluiten we DV morgen af d.m.v. een presentatie van elke werkgroep. Dit kan een digitale presentatie zijn, maar ook een tekst, een quiz, een sketch of een beeldverhaal. Dit hebben alle groepen in de achterliggende weken voorbereid. Hierbij worden alle leerlingen afzonderlijk beoordeeld op hun inzet, samenwerkingsvaardigheden, initiatieven en bijdrages. De weken die daarop volgen staan DV in het teken van leerlingen. De leerlingen die dit willen krijgen ruimte om ons iets te leren over hun hobby of iets wat hen persoonlijk inspireert.  Leander hoopt de spits af te bijten op DV 14 maart. Tevens staat er die dinsdag een korte excursie op het programma. We hopen naar Bruinisse te gaan, naar de Hervormde Kerk. Hiervoor zijn we nog op zoek naar ouders die zich beschikbaar willen en kunnen stellen( van 10.15 tot 11.30)  om ons heen en weer terug te vervoeren met de auto. Bent u hiertoe bereid en hebt u een inzittendenverzekering? Geef u dan a.u.b. VOOR vrijdag 10 maart op, als antwoord op deze mail, met het aantal zitplaatsen in uw auto. We hebben 3 a 4 auto’s nodig. We hopen op uw bereidwilligheid!