Nieuwsflits Plusklas 04-04-2017

4 april 2017

Hierbij ontvangt u Nieuwsflits nummer 6 uit de Plusklas. De nieuwe leerlingen in de groep hebben hun draai inmiddels gevonden. We zijn de afgelopen weken gestart met presentaties. Leerlingen die dit willen mogen alleen of samen een presentatie houden, die a.d.h.v. een aantal criteria beoordeelt word. Veel leerlingen willen dit, we hebben al veel van en met elkaar geleerd! Leander vertelde ons over orgels en liet ons dit in de kerk ook zien, Annemiek maakte ons wijzer over Charlois koeien, Jaron over de gitaar, Jurgen en Joël vertelden ons meer over zichzelf, hun hobby’s en hun leven, Phebe wist alles van Jack Russels en Maarten deed een prachtige proef met Skittels voor ons. We gaan nog een aantal weken door met de presentaties, maar intussen doen we ook andere experimenten! Zo hebben we Italian Towers gebouwd van spaghetti en marshmallows. Dit was erg leuk, we hebben na het bouwen elkaar feedback gegeven en gaan daarmee nog een keer aan de slag om te zien of we ons eigen resultaat kunnen verbeteren. Vandaag stond er een Egg’speriment op het programma: We gingen aan de slag met zwaartekracht en het leren berekenen van “valsnelheid”. Onze uitdaging was: laat een rauw ei van een meter afstand naar beneden vallen en zorg dat het een zachte landing heeft, zodat het heel blijft. Hiervoor mochten we een aantal materialen gebruiken en heel veel eigen inzicht. In tweetallen zijn de mooiste creaties in elkaar gezet en op 1 na doorstonden die allemaal de valproef! Het landingsgestel van Tirza en Maureen bleef het langst heel. De foto’s van dit egg’speriment ziet u op de website.

We hopen na de meivakantie aan een nieuw project te beginnen, waarbij we geld gaan inzamelen voor een goed doel. We vertellen u er in de volgende Nieuwsflits DV alles over!