verslag 20+ uurtje plusklas

14 november 2017

Verslag 20+ uurtje van de Plusklas (7-11-2017)
Na een aantal weken voorbereiden was het zover: Kijkmorgen in de Plusklas! Voor iedere leerling kwam er visite, dus we waren best een beetje zenuwachtig natuurlijk! Rond 10 uur kwamen ouders, grootouders, meesters en juffen binnendruppelen. Na een heerlijk bakje koffie met iets lekkers erbij wat door diverse leerlingen was gebakken, gaf elke leerling zijn (groot)ouders of juf/meester een rondleiding langs projecten en materialen in de plusklas. Daarna sprak Maarten een welkomstwoord, waarna we mochten testen hoe goed ons werkgeheugen was. Dit deden we d.m.v. het onthouden van plaatjes. Welke strategie gebruik je daarvoor? Na dat voorproefje gingen volwassenen en leerlingen samen aan de slag! De eerste opdracht was: een rij vormen op alfabetische volgorde van achternaam; volwassenen tegen leerlingen. Dit wonnen de volwassenen glansrijk :) Daarna kregen (groot) ouders/leerkrachten met hun kind/leerling de opdracht om met klei en saté prikkers een zo breed mogelijk bouwwerk te maken op de opening van een fles! Hiervoor kregen we 15 minuten de tijd. Het breedste bouwwerk was van Lynn en haar vader; 109 cm! Een echte uitdaging, moeilijk, maar erg leuk. Als laatste gingen volwassenen met leerlingen aan de slag om een verhaal van Jip en Janneke te herschrijven in hoogdravende taal. Dat leverde prachtige verhalen op met ouderwetse, deftige woorden waar we veel lol om hadden! We hadden een leerzame en leuke morgen met elkaar en bedanken alle (groot)ouders, meesters en juffen hartelijk voor hun komst. Dat vonden we echt geweldig! Hartelijke groet van:
Jurgen, Jur, Maarten, Maureen, Tirza, Annemiek, Lukas, Julia, Phebe, Taco, Martijn, Bram, Jeanne, Amber, Lucas, Jaron, Joël, Lynn, Rosalyn, Leander, Juf de Jong en Juf Stouten

19-02 - Voorjaarsvakantie..
14-03 - Biddag
30-03 - Goede vrijdag en pasen ..