Nieuwsflits plusklas 02-12-2017

19 december 2017

Voor u ligt de laatste Nieuwsflits van 2017. We hebben in de tussentijd wel een stuk tekst en een aantal foto’s op de website van de scholen gezet en we hebben elkaar mogen ontmoeten op het 20 + uurtje in Oosterland. Daar hebt u een indruk gekregen van de dingen die we leren in de Plusklas. Want we zitten niet stil!  We hebben de laatste weken aan twee verschillende projecten gewerkt. Klassikaal hebben we het gehad over  persoonlijkheid. We leerden dat iedere persoonlijkheid bestaat uit 5 delen: Openheid, vriendelijkheid, stabiliteit, zorgvuldigheid en extraversie. We deden onderzoek naar onszelf en ontdekten hoe onze persoonlijkheid gevormd wordt. Iedereen is uniek, zo bleek. Ook hebben we besproken hoe goed dat is; dat de ene persoonlijkheid de andere kan aanvullen. Wie zouden samen een goed groepje zijn, qua persoonlijkheid. En wie juist niet? Een prachtig wonder van de Heere zelf, want waar je eigen persoonlijkheid niet zo sterk in is, dat schiep God weer sterk in een ander, zodat we elkaar nodig hebben en tot steun kunnen zijn!

Daarnaast mocht elke leerling kiezen voor een project wat hij of zij het meest aansprak. Sommigen kozen snelle auto’s, anderen het menselijk lichaam, alles wat je wilt weten over geld, roofdieren uit zee, of Spaans leren. Het was iets wat we nog niet eerder gedaan hadden; veel kinderen werkten alleen of samen, niet in een grotere groep. Daardoor konden we ook weer ontdekken of dat een vorm van werken is die bij ons past. Er waren leerlingen bij die vonden dat ze in hun eentje echt beter konden studeren of onderzoek doen. Die wetenschap is weer nuttig voor later DV!

De eerste Spaanse toetsen zitten er al op en qua uitspraak valt dat nog niet mee, maar: de leerlingen kunnen in het Spaan vertellen hoe ze heten en van wie zij zoon of dochter zijn!

De laatste weken hebben we in de Bijbelverhalen nagedacht over Advent in de natuur. De komst van de Heere Jezus wordt vergeleken bij veel natuurlijk dingen. We dachten na over: de Blinkende Morgenster, de Zon der gerechtigheid en de Leeuw uit Juda’s stam. Van de morgenster is bekend dat Hij zichtbaar is net voor het dag wordt. Je kunt Hem echter alleen zien als je wakker bent! Wat zou het een groot wonder zijn als die Morgenster in ons hart zou mogen opgaan, daar mochten we ook samen over lezen en voor bidden.

Vanaf deze plaats wensen we u allen Gods Zegen toe voor de kerstdagen! We hopen elkaar weer terug te zien in gezondheid op DV dinsdag 9 januari 2018.

Aan het eind van die januari maand hopen we afscheid te nemen van de leerlingen van groep 8. Dat zijn van Nieuwerkerk Maarten, Jurgen en Jur. Van Bruinisse Phebe en van Oosterland Lucas. We kiezen voor dat moment, omdat dit precies valt op de helft van het aantal schoolweken. Ook is dat het vastgestelde rapportmoment. Gelukkig kunnen we nog een aantal keer met elkaar samen zijn in de Plusklas voor het zover is! Allen een fijne vakantie toegewenst!Met vriendelijke groet,

19-02 - Voorjaarsvakantie..
14-03 - Biddag
30-03 - Goede vrijdag en pasen ..